Luchtacrobatiek van de bovenste plank

Foto: jonge havik
Roofvogels zijn de ongekroonde koningen van het luchtruim. De immense gieren maken vooral gebruik van warme luchtstromen om elegant zwevend de omgeving af te speuren naar smakelijke kadavers, terwijl valken zoals de ongeëvenaarde slechtvalk vooral hun snelheid inzetten om al jagend een smakelijk maaltje te vangen. De meester van de halsbrekende manoeuvres is echter de havik. Hoewel het in volwassen toestand toch een vrij forse roofvogel is, verstaat de havik de kunst om tussen de kleinste spleten door te vliegen zonder te crashen of een noodlanding te moeten maken. Een eigenschap die tijdens het jagen onontbeerlijk is, want de havik is een vogel die vooral jaagt in bosachtige gebieden met volop begroeiing. In het onderstaande filmpje toont BBC-presentator en vogelexpert Chris Packham haarfijn aan hoe behendig de havik wel niet is. Genieten geblazen van een verbluffend staaltje luchtacrobatiek!

Lees ook:Filmpje van geboorte octopus is internethit
Lees ook:Havik nestelt zich in Amerikaanse Congresbibliotheek
Lees ook:De geelsnaveltok: een fotogenieke vogel
Lees ook:Speciale paaltjes voor kerkuil
Lees ook:Buizerd moet niets hebben van fietsers en wandelaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.