Oudste kokmeeuw ter wereld leeft in Zoetermeer

Foto: Benny Middendorp
Ons land heeft er weer een recordhouder bij. Een door vogelaar Benny Middendorp ontdekte, geringde kokmeeuw blijkt voor zover bekend de oudste vertegenwoordiger van zijn soort op mondiaal niveau te zijn. Het dier blijkt 32 jaar, 8 maanden en 24 dagen oud te zijn. Middendorp beschreef zijn melding op een site voor vogelringers. De oudste kokmeeuw ter wereld leeft in de broedkolonie Benthuizerplas bij Zoetermeer. De vogel werd op 25 juni 1978 door Hans Vader en Fred Koning geringd in de Amsterdamse Waterleidingduinen. “Dit jaar heb ik dit individu slechts eenmaal, op 21 maart 2011, kunnen aflezen en fotograferen (op enkele foto’s was het ringnummer afleesbaar). Ondanks meerdere bezoeken per week (ook door andere ringaflezers) is het bij deze ene waarneming gebleven. Ik zag deze kokmeeuw eerder tussen 11 april 2009 en 22 juni 2009, en tussen 16 maart 2010 en 8 april 2010. Dit individu is met de verstreken tijd van 32 jaar, 8 maanden en 24 dagen nu ’s werelds oudste kokmeeuw geworden!”, bevestigt Middendorp.

Lees ook:Regenwouden Congobekken steeds minder groen
Lees ook:Dode grutto uit Krommenie vermoedelijk oudste van Europa
Lees ook:Natuur loopt drie weken achter op vorig jaar
Lees ook:Oudste hond ter wereld overleden
Lees ook:Oudste orang-oetan ter wereld overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.