Muggeninvasie op komst

Foto: Wikimedia Commons
Volgens het Wageningse onderzoeksinstituut Alterra gaat het zo goed met de Nederlandse steekmuggen dat we deze week mogelijk te kampen krijgen met een echte muggenplaag. Omdat het in juli extreem nat was en de temperatuur nu stijgt, zijn de omstandigheden voor muggen ideaal. Muggenlarven ontwikkelen zich namelijk vooral bij warm weer in stilstaand water. Alterra verwacht de komende weken een spectaculaire toename van het aantal volwassen steekmuggen, een bevolkingsexplosie die op sommige plaatsen kan leiden tot een heuse plaag. Muggeneitjes groeien in 7-10 dagen uit tot volwassen steekmuggen. De vrouwtjesmuggen gaan tijdens de aanmaak van de eitjes op zoek naar mensenbloed en veroorzaken de jeukende bulten. Mensen wordt geadviseerd zoveel mogelijk bakjes, emmers en regentonnen met stilstaand water in de omgeving van woonhuizen weg te halen.

Bronnen: NOS, Novum

Lees ook:Mug legt met gemak behoorlijke afstanden af
Lees ook:Aziatische tijgermug gevonden in Naaldwijk
Lees ook:Genetisch gemodificeerde muggen moeten verspreiding dengue tegengaan
Lees ook:Bekendste oehoe van Nederland overleden
Lees ook:Nu al tekenalarm

Eén reactie op “Muggeninvasie op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.