Campagne ‘broodje Bleker’ voor gezonde Noordzee

Na speelgoedpop Barbie is de in natuurkringen toch al extreem impopulaire staatssecretaris Henk Bleker (CDA) het volgende mikpunt in een nieuwe Greenpeace-campagne. De organisatie wil zo de aandacht vestigen op de natuurrijke Noordzee, een ecologische schatkamer die door de huidige regering niet afdoende beschermd wordt tegen de gevolgen van overbevissing, vervuiling en de gestage uitbreiding van het (inter)nationale scheepvaartverkeer. Zeker non-selectieve en bodemvernietigende visserijmethoden vormen nog steeds een grote bedreiging voor talloze zeedieren die al duizenden jaren lang in de Noordzee vertoeven. Volgens Greenpeace verdient de Noordzee verregaande bescherming, voordat het te laat is en dit wonder der natuur definitief ter ziele gedragen kan worden.

Lees ook:Duizenden zeesterren aangespoeld op Terschelling
Lees ook:Toename aantal bruinvissen in Nederlandse Noordzee
Lees ook:Sleepnetvissers bedreigen zeebaars en tarbot
Lees ook:Kustnatuur in woord en beeld
Lees ook:Doggersbank definitief aangewezen als beschermd natuurgebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.