Ooievaarsnest met jongen leeggeroofd

Bij het ooievaarsstation De Lokkerij in het Drentse De Wijk is dit weekeinde een ooievaarsnest met jongen ontvreemd. Dit zei de eigenaar van het station vanochtend. De man heeft aangifte gedaan bij de Algemene Inspectiedienst (AID) en melding gedaan bij de politie. Het nest zat op een schoorsteen van een huisje vlakbij De Lokkerij. “Niemand had last van het broedende paar, omdat het huisje nauwelijks werd bewoond”, zei de ontstelde eigenaar. Het is de derde keer dat uit dat huisje een nest is ontvreemd. “Eén keer zaten er eieren in, en één keer was het nest nog leeg. Schrijnend dat er nu jongen van ruim twee weken oud in het nest zaten.”

Lees ook:Geboorte jonge zeearenden massaal gevolgd door Amerikanen
Lees ook:Inktvis broedt meer dan vier jaar op eieren
Lees ook:Zeearenden Oostvaardersplassen broeden op nieuw nest
Lees ook:Koekoeksjong uit het ei gekropen
Lees ook:Broedende zeearenden krijgen bewaking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.