Vissen zuchten onder de droogte in IJsselstreek

Foto: NOS
Vissen in de poelen en wielen rond de IJssel snakken naar water. Door de aanhoudende droogte komt er steeds minder water in de poelen te staan waardoor duizenden karpers, (snoek)baarzen en palingen liggen te spartelen om onder water te blijven. Staatsbosbeheer gaat de vissen actief helpen door ze over te plaatsen naar andere wateren. De vissen worden met een groot net bijeen gedreven en vervolgens met kleinere netjes opgevist. De gezondheid van iedere vis wordt onderzocht. Gezonde vissen worden uitgezet in de IJssel zelf. De exemplaren die er minder goed aan toe zijn, worden daarentegen in wateren van de Visfederatie geplaatst. Daar zullen ze de komende tijd extra in de gaten worden gehouden. Vissen zonder echte overlevingskansen worden afgemaakt. Staatsbosbeheer verwacht dat de hele operatie zo’n twee dagen zal gaan duren. Volgens boswachter Tjibbe Hunink moet het water rond de IJssel minstens een meter stijgen alvorens de vissen weer lekker kunnen zwemmen.

Lees ook:Voor het eerst bevers in Zwarte Water Overijssel
Lees ook:Verbeterde waterkwaliteit kan otter terugbrengen
Lees ook:Kikkers hebben last van droogvallende poelen
Lees ook:Ottermannetje uitgezet bij Doesburg
Lees ook:Goudvissen nemen Amerikaans meer over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.