Bever duikt op in Ezinge

Het Groninger Landschap heeft knaagsporen van een bever aangetroffen in de wateren rond Ezinge. Dat betekent dat een bever die is uitgezet in het Zuidlaardermeergebied is gaan zwerven en waarschijnlijk via de stad in het Reitdiepgebied terecht is gekomen. Dat bevers kunnen gaan zwerven is bekend. Het Groninger Landschap zette in 2008 en 2009 vijftien bevers uit bij de Hunze en het Zuidlaardermeergebied. De stichting hoopt dat de bevers zich, nadat zich een gezonde beverpopulatie in het Zuidlaardermeergebied heeft ontwikkeld, verspreiden naar andere delen van de provincie. Dat dit nu al gebeurt, is volgens de stichting verrassend.

Lees ook:Uitgezette bever enkele uren na vrijlating al doodgereden
Lees ook:Nestelende zeearenden in Groningen
Lees ook:Bever begint overlast te veroorzaken
Lees ook:Bever gedijt in Flevoland
Lees ook:In de ban van de bever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.