Das & Boom gaat procederen tegen natuurbeleid Bleker

Stichting Das & Boom wil het natuurbeleid van het kabinet juridisch aanvechten. Om de kosten te dekken wordt een steunfonds opgericht. Dat heeft de stichting bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. CDA-Staatssecretaris Henk Bleker van Natuur wil onder meer diverse kleinere natuurgebieden in Nederland schrappen. Daardoor zullen veel natuurgebieden en kwetsbare planten- en diersoorten niet langer afdoende worden beschermd, zegt Das & Boom. Das & Boom zegt dat ze tot op Europees niveau wil gaan procederen. De stichting zamelt nu geld in, omdat de kosten van juridische procedures naar verwachting in de tonnen zullen gaan lopen.

Lees ook:Natuurwet Bleker controversieel verklaard
Lees ook:Omroep Piep! start Inzamelactie voor paarden Tara-manda
Lees ook:Resultaten biodiversiteitstop Nagoya met gemengde gevoelens ontvangen
Lees ook:Natuurnetwerk Nederland bijna rond
Lees ook:Zambiaanse president doet plassende apen van de hand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.