Wilde zwijnen gered uit kanaal

Drie wilde zwijnen zijn zondag door de brandweer gered uit de Zuid-Willemsvaart bij Nederweert (Limburg). Een vierde varken wist op eigen kracht de oever te bereiken, voor één zwijn kwam de hulp te laat. Wandelaars zagen zondagmiddag dat de zwijnen bij een brug in Nederweert in het koude water van het kanaal terecht waren gekomen en alarmeerden de brandweer. Bij de poging om de vijf volwassen dieren te redden, moesten de tien uitgerukte brandweerlieden omzichtig te werk gaan om te voorkomen dat de forse dieren hen verwondden. De zwijnen werden met speciale stroppen gevangen en aan wal getrokken. Na controle door een dierenarts heeft de brandweer de zwijnen uitgezet in natuurgebied de Grote Peel.

Lees ook:Wilde zwijnen na reddingsactie toch gedood
Lees ook:Ontsnapte wasbeer huppelt rond in Heemskerk
Lees ook:Wilde zwijnen Aardhuis losgelaten op Kroondomein Het Loo
Lees ook:Vijf tijgers gevonden in Filipijns appartement
Lees ook:Paard neemt een duik in Almeers zwembad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.