Ledenaantallen natuurorganisaties gedaald

Het aantal leden van natuur- en milieu-organisaties is gedaald tot net onder de 4 miljoen. Dat blijkt uit de jaarlijkse peiling van het programma Vroege Vogels. Vooral Natuurmonumenten verloor veel leden, zo’n 63.000. Het VARA-radioprogramma houdt sinds 1991 de ledenaantallen bij en zag de aantallen elk jaar toenemen, van krap 2 miljoen betalende leden in het begin tot 4,1 miljoen vorig jaar. Dit jaar zijn de aantallen voor het eerst aan het dalen. Dat zou kunnen komen door de economische crisis en de verminderde aandacht van het grote publiek voor de onderwerpen natuur en milieu. Verassend is deze ontwikkeling op zich niet, want het stemgedrag tijdens de laatste verkiezingen maakte al duidelijk dat blijkbaar steeds minder burgers de natuur een warm hart toedragen of in ieder geval niet bereid zijn om serieuze offers te brengen voor het behoud ervan.

Lees ook:Aanhang natuurorganisaties verder gedaald
Lees ook:Aanhang natuurorganisaties daalt tot niveau 2000
Lees ook:Aanhang natuurorganisaties daalt nog steeds
Lees ook:Aanhang natuurorganisaties krimpt
Lees ook:Minder donateurs voor grote natuur- en milieuorganisaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.