Dierenartsen pleiten voor afschieten grazers in Oostvaardersplassen

Dierenartsen vinden dat nog voor de winter in de Oostvaardersplassen dieren moeten worden afgeschoten. Wachten tot de dieren verzwakt zijn door de aankomende kou, is volgens hen niet wenselijk en zelfs inhumaan. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde zegt dat het gebied in Flevoland te klein is voor de huidige populatie grazers. Omdat de dieren niet elders op zoek kunnen gaan naar eten, is er geen sprake van vrije, ongerepte natuur. De mens heeft daarom de morele plicht om in te grijpen, stellen de dierenartsen. De KNMvD zegt dat het vlees van de konikpaarden, heckrunderen en edelherten wellicht aan restaurants of particulieren verkocht kan worden.

Lees ook:Website voor flexitariërs gelanceerd
Lees ook:Vroege Vogels start actie tegen Marktplaats
Lees ook:Zwanendriften vanaf juli volgend jaar verboden
Lees ook:Aruba kampt met wurgslangenplaag
Lees ook:Kwallenplaag in het IJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.