Exotische spin produceert naar hartelust jonkies

Foto: Sjef van Overdijk/De Oliemeulen

Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg heeft te maken met een babyboom van de extreem giftige Boliviaanse zwerfspin. Het beest, dat twee weken in een koeltransport overleefde, heeft nu tachtig tot honderd jongen gekregen. De spin is 12 tot 14 centimeter groot en komt uit Zuid-Amerika. De Oliemeulen is zeer deskundig als het aankomt op de opvang van exotische dieren. De spin kwam met een lading bananen naar Nederland, en overleefde zelfs het proces waarmee de vruchten worden gerijpt. Normaal gesproken overleven spinnen die hele trip niet, zegt spinnenexpert Sjef van Overdijk van het dierenpark. “Ze gaan dood tijdens het vervoer of worden vergast tijdens het rijpen van de bananen.” Het park is blij met het beest, en ziet het als een toevoeging op de educatieve functie. De jonge spinnen zijn kannibalen en eten elkaar op, waardoor uiteindelijk een stuk of vijf dieren de weg naar volwassenheid met succes voltooien. Voor zover Van Overdijk kan achterhalen, is het de eerste keer dat het dierenpark een Boliviaanse zwerfspin in de collectie heeft.

Lees ook:Brit vindt dodelijke spin tussen de bananen
Lees ook:Vrouw treft nest giftige spinnen aan in tros bananen
Lees ook:Duitse supermarkt ontruimd om giftige spin
Lees ook:Zeldzame wandelende tak geboren in Oliemeulen
Lees ook:Britse jongen gebeten door giftige spin

Eén reactie op “Exotische spin produceert naar hartelust jonkies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.