Ruim 1,5 miljoen adeliepinguïns ontdekt op Zuidpooleilanden

Foto: Stan Shebs, Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0

Wetenschappers hebben in Antarctica een grote groep van 1,5 miljoen adeliepinguïns ontdekt. Deze kleine pinguïns worden niet groter dan een centimeter of zestig. Tot nu toe had niemand deze groep ooit gezien. De vogels leven namelijk op de Danger Islands, een afgelegen en moeilijk bereikbare eilandengroep ten zuiden van de Falklandeilanden. De aanwezigheid van de pinguïns viel op toen onderzoekers van de Amerikaanse Stony Brook University talloze guanovlekken (gedroogde poep) op satellietbeelden zagen. Met behulp van een drone ontdekten zij daarna honderdduizenden pinguïnpaartjes. In totaal telde de computer precies 751.527 koppeltjes. Ecologen zijn zowel verbaasd over als aangenaam verrast door de vondst. Het idee bestond dat de adeliepinguïns die her en der op de Zuidpool leven in zwaar weer verkeerden door de klimaatverandering en overbevissing. Nu lijkt het toch beter met de soort te gaan dan verwacht.

Lees ook:Veel meer adeliepinguïns dan gedacht op Antarctica
Lees ook:Dieren op Afrikaanse savanne voor het eerst geteld met satelliet
Lees ook:Pinguïns ontdooien broedplaatsen met poep
Lees ook:Resten van oeroude pinguïn ontdekt
Lees ook:Midden in een pinguïnkolonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.