Australische zeeschildpaddenpopulatie dreigt geheel vrouwelijk te worden

Een populatie zeeschildpadden in Australië dreigt volledig vrouwelijk te worden door de opwarming van het zeewater. Volgens wetenschappers vormt de klimaatverandering een ernstige bedreiging voor de dieren. De temperatuur van het ei bepaalt namelijk of er uiteindelijk een mannelijk of juist een vrouwelijk dier wordt geboren. De meeste groene zeeschildpadden (Chelonia mydas) rond het Great Barrier Reef zijn nu al vrouwelijk. Uit de warmere nesten is 99 procent vrouwelijk, terwijl uit de koelere nesten 69 procent vrouwtje is, meldden de onderzoekers in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Current Biology. Omdat slechts een heel klein deel van de jonkies volwassen wordt, is zeker in het eerste geval de kans nihil dat een mannetje de geslachtsrijpe leeftijd haalt.

Lees ook:Zeeschildpadden leggen eieren het liefst op aangeharkte en schone stranden
Lees ook:Pessimisme en optimisme komt ook bij honden voor
Lees ook:Reuzenibis voert lijst zeldzame vogels aan
Lees ook:Zeehonden jagen rond windmolens op zee
Lees ook:Walvissen componeren jaarlijks een nieuw lied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.