Sporen Yeti afkomstig van beren en hond

Illustratie: Philippe Semeria, Wikimedia Commons/CC BY 3.0

Het toch al niet overtuigende ‘bewijs’ voor het bestaan van de mythische yeti (ook bekend als de verschrikkelijke sneeuwman) is nog een stukje dunner geworden. Wetenschappers hebben namelijk haren en tanden onderzocht die afkomstig zouden zijn van de geheimzinnige, aapachtige creatuur. Hun conclusie: de onderzochte haren behoren toe aan een nog niet nader geïdentificeerde berensoort. De tanden zijn afkomstig van een hond. Wetenschappers lieten de nieuwste genetische analysetechnieken los op de in Nepal, Bhutan en China gevonden sporen. Wel waren de sporen van sommige beren niet geheel thuis te brengen. De wetenschappers zeggen dat het hoogstwaarschijnlijk om een nog onbekende berensoort gaat. De onderzoekers legden ook nog ‘bewijs’ van enkele musea en dierenparken onder de loep. Ook in deze gevallen ging het om materiaal van  bruine beren die in de Himalaya leven.

Lees ook:Yeti is mogelijk onbekende beer
Lees ook:Botten van bruine beer gevonden in Zeeland
Lees ook:Eiwit gevonden in oeroude dino
Lees ook:Berenpoten gevonden in autobanden
Lees ook:Oudste bijtsporen van prehistorisch zoogdier ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.