Leven op aarde begon mogelijk bijna vier miljard jaar geleden al

Er was mogelijk al 3,95 miljard jaar geleden een vorm van leven op aarde. Dat is zo’n 150 miljoen jaar eerder dan wetenschappers tot nu toe dachten. Een analyse van koolstofatomen in gesteente afkomstig uit het schiereiland Labrador in Canada duidt op extreem vroeg organisch leven op onze planeet. De aarde is naar schatting 4,57 miljard jaar oud. Daarmee is het leven op de aarde teruggebracht tot het zogenoemde eoarcheïcum, een van de vroegste geologische tijdperken, zo bericht het Engelse blad Nature. Er zijn niet veel plekken op aarde waar zulk oud gesteente te vinden is. Het komt eigenlijk alleen voor op Groenland en in Canada. De onderzoekers vonden zogenoemd biogeen grafiet in het gesteente, materiaal dat werd geproduceerd door levende organismen. De wetenschappers hebben hoop dat deze ontdekking meer kennis van het oudste leven op aarde zal opleveren.

Lees ook:Oudste fossiel op aarde ontdekt
Lees ook:Oudste bewijs van leven op land ontdekt in Australië
Lees ook:Vreemde vissen uit Groenland
Lees ook:NASA-onderzoek: zeespiegel stijgt steeds sneller
Lees ook:Ontdekken van alle diersoorten zou 184 miljard euro kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.