Spectaculair fossielenkerkhof gevonden voor Belgische kust

Voor de Belgische kust zijn diverse botten aangetroffen van oerwalvissen en walrussen. Het Vlaams Instituut voor de Zee spreekt van een ‘uniek fossielenkerkhof van lang verdwenen zoogdieren’ en noemt de vondst een ‘opmerkelijke en hoogst merkwaardige ontdekking’. De wervels van de oerwalvissen, dieren die tussen de 8 en 15 meter lang waren, zijn wel 40 miljoen jaar oud. De walrusresten zijn een stuk jonger en dateren uit de laatste ijstijd (circa 116.000 – 12.000 jaar geleden). De onderzoekers denken dat rond de vindplek een kolonie van zo’n vijftig tot honderd walrussen leefde. Buiten de fossielen van zeezoogdieren werden op de vindplek ook nog botfragmenten aangetroffen van wilde paarden, oerossen en steppenwisenten.

Lees ook:Klimaatverandering nekte mammoet
Lees ook:Mammoet leefde ook in zuidelijke contreien
Lees ook:Reptiel met vervaarlijke tanden gevonden in Tanzania
Lees ook:Smeltend poolijs verandert gedrag walrussen
Lees ook:Oudste walrus van Europa overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.