Grootste dinosauriër ooit wetenschappelijk beschreven

Foto: Afbeelding: Museo Paleontológico Egidio Feruglio

De Argentijnse reuzendino die in 2012 in het Zuid-Amerikaanse land werd gevonden heeft inmiddels ook een naam. De Patagotitan mayorum mat in volgroeide toestand zo’n veertig meter en woog bij levenstijden vermoedelijk net zoveel als tien Afrikaanse olifanten. Alleen het dijbeen van de gargantueske planteneter was al twee meter lang. De dinosauriër werd in 2016, nog voordat hij officieel wetenschappelijk was beschreven, geëerd met een afgietsel in het American Museum of Natural History. En hoewel vele bezoekers zich vergaapten aan de reconstructie van de gigant, werkten onderzoekers de afgelopen jaren onvermoeid door aan hun onderzoek naar de fossiele resten. Hun bevindingen zijn vandaag officieel gepubliceerd. Patagotitan mayorum woog een slordige zeventig ton, net iets meer dan andere reuzen zoals Argentinosaurus en Puertasaurus. Die soorten waren naar schatting een tonnetje of tien lichter. De gevonden en recentelijk beschreven Patagotitanen waren hoogstwaarschijnlijk subadulte dieren en zijn in de modder blijven steken of aan de dorst bezweken.

Lees ook:Skelet van nieuwe vleesetende dinosauriër opgegraven in Utah
Lees ook:Australische voorloper van Tyrannosaurus rex gevonden
Lees ook:Nieuwe vissoorten ontdekt in Koraaldriehoek
Lees ook:‘Langste slang ooit’ overleden
Lees ook:Skelet van prehistorische reuzenotter gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.