Mexicaanse vogeldeskundige ontdekt nieuwe papegaaiensoort

Foto: Miguel Gómez Garza

Het gebeurt niet vaak meer dat er tegenwoordig een nieuwe vogelsoort wordt ontdekt, maar een Mexicaanse vogeldeskundige had onlangs het geluk van zijn leven. Hij werkte aan een boek over papegaaien op het schiereiland Yucatán. Tijdens zijn laatste bezoek aan het gebied ontdekte Miguel Gómez Garza zowaar een nieuwe soort. Het gaat om een papegaai met een rood voorhoofd en blauwe uiteinden op zijn groene vleugelveren. “Ik kon het niet geloven”, zegt Gómez Garza over het moment dat hij de groep papegaaien zag neerstrijken in een boom. Het nieuws over de ontdekking is dinsdag bekendgemaakt. De papegaai is vernoemd naar de ontdekker en heet nu Amazona gomezgarzai. Het determineren van amazones kan in de praktijk erg moeilijk zijn; de meeste soorten zijn zeer variabel, lijken sterk op andere soorten of kennen verschillende ondersoorten die ook weer een heel verschillend uiterlijk kunnen aannemen.

Lees ook:Nieuwe wet moet papegaaienleed indammen
Lees ook:Vleerhond die lijkt op Yoda is officieel erkende diersoort
Lees ook:‘Vogelbekdierdino’ ontdekt in Chili
Lees ook:Een derde van alle papegaaiensoorten bedreigd
Lees ook:‘Vliegende’ kikker ontdekt in Vietnam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.