Nieuwe spinnensoort ontdekt in Mexico

Foto: San Diego Natural History Museum

Wetenschappers hebben in Mexico een nieuwe spinnensoort ontdekt. De vondst werd gedaan in een bergachtig gebied in de buurt van La Paz (in de staat Baja California Sur). Aanvankelijk troffen de wetenschappers alleen een afgeworpen exoskelet (spinnen vervellen ook als ze groeien en gooien net als slangen hun oude huidje af) aan, maar na verloop van tijd troffen ze ook levende exemplaren van de Califorctenus cacachilensis aan. De nieuw ontdekte spin is geen kleine jongen en zal arachnofoben behoorlijk wat angst aanjagen. Als ze hun poten uitstrekken, kunnen volwassen vrouwtjes namelijk ruim tien centimeter lang zijn. Califorctenus cacachilensis behoort tot de familie van de kamspinnen, dezelfde groep die ook een van de giftigste en agressiefste spinnen ter wereld, de Braziliaanse zwerfspin, herbergt. Ook C. cacachilensis is gewapend met een giftige beet, zij het dat haar gif een stuk minder potent is dan dat van haar Zuid-Amerikaanse verwant.

Lees ook:Grootste webbouwende spin ter wereld ontdekt
Lees ook:Gigantische vogelspin ontdekt in Sri Lanka
Lees ook:Arachnofoben overschatten ware grootte spinnen
Lees ook:Gigantische hooiwagen ontdekt in Laos
Lees ook:Zuidoost-Azië broeinest van onontdekte diersoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.