Belgische wetenschapper vernoemt garnaal naar Pink Floyd

Foto: Arthur Anker

De Belgische wetenschapper Sammy De Grave heeft een bijzondere garnaal vernoemd naar de iconische Britse band Pink Floyd. De garnaal valt vooral op door een enorme, knalrode schaar. Het diertje, fat een familielid is van de zogenoemde pistoolgarnaal, werd gevonden voor de kust van Panama. De Grave is naar eigen zeggen al zijn leven lang fan van Pink Floyd. “We luisteren met ons team vaak naar albums van de groep”, legt hij uit. “Daarom hadden we afgesproken dat we een nieuwe soort als eerbetoon naar de rocklegenden zouden vernoemen.” Het is niet met zekerheid te zeggen waarom het diertje zo’n opvallende rode schaar heeft. Mogelijk is het lichaamsdeel om vijanden af te schrikken of om juist leden van het andere geslacht te lokken.

Lees ook:Voor Nederland nieuwe garnalensoort gevonden in Oosterschelde
Lees ook:Gehandicapte krabben overbluffen rivalen
Lees ook:Geheimzinnige diepzeegarnaal voor het eerst gefilmd
Lees ook:Afrikaanse springspitsmuis is verwant aan olifant
Lees ook:Chimpansees kunnen spel steen-papier-schaar leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.