Skelet van prehistorische reuzenotter gevonden

Paleontologen hebben in China het skelet ontdekt van de voorlopig grootste (bekende) otter uit de geschiedenis. Het dier bewoonde 6,2 miljoen jaar geleden de aarde en had ongeveer het formaat van een hedendaagse wolf. De otterachtige woog circa vijftig kilo en had al typische ronde voortanden, gebitskenmerken die we ook terug zien bij modernere otters. Dat melden onderzoekers van het Cleveland Museum of Natural History in het vakblad Journal of Systematic Paleontology. De wetenschappers wisten de informatie over de uitgestorven ottersoort te achterhalen aan de hand van een bijzonder compleet skelet dat is opgegraven in de Chinese provincie Yunnan. Het skelet bevat onder meer de schedel, een kaak en enkele tanden van het imposante zoogdier. Hoewel de botten van de voorhistorische otter te broos zijn voor een fysieke reconstructie, wisten de onderzoekers met de hulp van de computer wel een driedimensionaal model van het dier te maken.

 

Lees ook:Tienjarig jongetje ontdekt fout in dinocollectie Natural History Museum
Lees ook:Carnivoor uit New Mexico was voorouder van Tyrannosaurus rex
Lees ook:Oudste voorouder van Tyrannosaurus rex geïdentificeerd
Lees ook:Eerste dodoskelet in honderd jaar onder de hamer
Lees ook:Oudste fossiel van bevallend reptiel gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.