Nieuwe apensoort vernoemd naar Luke Skywalker

Foto: Hoelok, Raju Kasambe, Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Wetenschappers hebben een in China levende gibbonsoort geclassificeerd als nieuwe soort. Het dier heeft ook een opvallende naam gekregen: Skywalker hoolock gibbon. Die naam zal bij ingewijden in het sf-genre gelijk een belletje doen rinkelen, want hij verwijst naar de familie  die een centrale rol speelt in de Star Wars-saga. Waarschijnlijk leven er zo’n tweehonderd Skywalker-gibbons in China. Ook in Myanmar komt de soort voor, maar het is niet duidelijk hoeveel exemplaren daar wonen. Het team onderzoekers waarschuwt dat de gibbons met uitsterven worden bedreigd. Dat komt deels door ontbossing, maar ook doordat er op de primaten wordt gejaagd.

 

Lees ook:Nieuwe mensaap ontdekt in Azië
Lees ook:Nevelpanter waarschijnlijk uitgestorven in Taiwan
Lees ook:Vleerhond die lijkt op Yoda is officieel erkende diersoort
Lees ook:Handel in lichaamdelen katachtigen tussen China en Myanmar neemt toe
Lees ook:Gibbons zingen als operasterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.