Dinostaart met veren gevonden in Myanmar

Chinese wetenschappers hebben in Myanmar een gevederde staart gevonden die hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van een vogelachtige dinosauriër. Het naar schatting 99 miljoen jaar oude fossiel zat in een stuk barnsteen en geldt als een unieke vondst. De vondst van de staart zou nieuwe inzichten kunnen opleveren over het leven van gevederde dinosauriërs en kan paleontologen veel leren over de evolutie van veren. De veren in het fossiel zijn goed bewaard gebleven en primitiever dan die van vogels. Het fossiel werd min of meer bij toeval ontdekt op een markt.

Lees ook:Gevleugelde dinosauriër gevonden in China
Lees ook:Oudste geverderde dinosauriër ontdekt
Lees ook:Nieuwe studie werpt meer licht op evolutie van vlucht
Lees ook:Gevederde dinosauriërs konden behoorlijk pluizig zijn
Lees ook:Dinoveren gevonden in barnsteen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.