Kokoskrabben kunnen enorme knijpkracht ontwikkelen

Kokoskrabben (Birgus latro) hebben de grootste knijpkracht van alle schaaldieren. De kracht die de de beestjes met hun scharen kunnen ontwikkelen is zelfs sterker dan de bijtkracht van alle landdieren, op alligators en krokodillen na. Japanse onderzoekers hebben de knijpkracht van 29 wilde kokoskrabben (ook vaak klapperdieven genoemd) getest, zo schrijft de BBC. Een grote kokoskrab op het Japanse eiland Okinawa had een knijpkracht van maar liefst 3000 newton. Kokoskrabben zijn bovendien ook beresterk; de dieren kunnen 28 kilo tillen, het gewicht van een klein kind. De krabben komen voor op kleine eilanden in de tropische gebieden van de Indische en Grote Oceaan. Het zijn de grootste geleedpotigen die op land voorkomen.

Lees ook:Sea Shepherd vaart niet meer uit tegen Japanse walvisvaarders
Lees ook:Eerste blauwvintonijn van 2017 brengt ruim zes ton op
Lees ook:Reuzenkrab komt naar Scheveningen
Lees ook:Japanse walvisvloot weer op pad
Lees ook:Prehistorische kikker Beelzebufo at jonge dinosauriërs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.