Oudste fossiel van spinachtige ontdekt

Wetenschappers hebben het tot nu toe oudste fossiel van een spinachtig dier ontdekt. Het slechts anderhalve centimeter lange beestje kon vrijwel zeker geen spinnenwebben maken (vooral omdat het de kenmerkende spintepels aan het achterlijf miste), maar wel zijdedraadjes produceren. Het dier wandelde circa 305 miljoen jaar geleden rond op aarde, samen met de voorouders van de hedendaagse spinnen. Het fossiel van de spinachtige werd tientallen jaren geleden al opgegraven in Frankrijk, maar werd omsloten door een rots. Onderzoekers van de Britse University of Machester zijn er nu pas in geslaagd om met behulp van CT-scans in het gesteente te kijken.

Lees ook:Primtieve spinnen uit Myanmar hadden een staartje
Lees ook:Dinosauriër met vleermuisachtige vleugels gevonden
Lees ook:Fossielen bevatten nieuwe aanwijzingen over de evolutie van spinnen
Lees ook:Oudste fossiel van dierlijk zenuwstelsel ontdekt
Lees ook:Oudste voorouder van rat ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.