Nieuw gedrag waargenomen bij chimpansees

Hoewel chimpansees tot de meest bestudeerde dieren op aarde behoren, hebben wetenschappers van het Max Planck Institut in West-Afrika tot voor kort onbekend gedrag waargenomen bij de mensapen. De dieren blijken geregeld stenen tegen bomen te gooien, vermoedelijk een manier voor de chimpansees om hun identiteit aan soortgenoten kenbaar te maken. Het is al langer bekend dat mannetjeschimpansees ook dikwijls met hun handen en voeten op dikke boomwortels trommelen, eveneens een vorm van communicatie waarbij de mensapen hun identiteit en statuur kenbaar maken aan soortgenoten en rivalen. Om de bedoeling van het gooien met stenen verder te doorgronden, blijven de Duitse onderzoekers nog een tijdje in Liberia en Guinee.

Lees ook:Japanse professor spreekt chimpansee
Lees ook:Mensapen zwemmen schoolslag
Lees ook:Chimpansees kunnen spel steen-papier-schaar leren
Lees ook:Chimpansees bouwen elke avond nieuw slaapnest
Lees ook:Chimpansees slim genoeg om te kunnen koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.