Prehistorische roofkakkerlak ontdekt in Myanmar

Wetenschappers hebben een fossiel van een agressieve kakkerlakkensoort uit de prehistorie ontdekt. Het insect leefde honderd miljoen jaar geleden in het tijdperk van de dinosauriërs. Het dier jaagde vermoedelijk ‘s nachts op andere kleine insecten. De Slovaakse ontdekkers van de kakkerlak beschrijven hun vondst in het wetenschappelijk tijdschrift Geologica Carpathica. Het fossiel van de kakkerlak is ontdekt in een mijn in het Aziatische land Myanmar. Waarschijnlijk is het geleedpotige dier ooit tijdens een bosbrand gevangen geraakt in de gesmolten hars van naaldbomen. Het met lange poten en een lange nek uitgeruste insect was een roofkakkerlak die actief jacht maakte op andere insecten. De prehistorische rover is nauw verwant aan de bidsprinkhanen.

Lees ook:Fossiel van insect met buitenaards uiterlijk gevonden
Lees ook:Oudste fossiel van insect met larven gevonden in Myanmar
Lees ook:Oudste fossiel van dierlijk zenuwstelsel ontdekt
Lees ook:Man vindt kakkerlak in oor
Lees ook:Fossiele sporen van gigantische zeeschorpioen ontdekt in Schotland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.