Vermoedelijk zwaarste gifslang aller tijden leefde in Griekenland

Wetenschappers hebben in Griekenland een fossiel opgegraven van de vermoedelijk grootste gifslang die ooit heeft geleefd. Het gaat om een tot nu toe onbekende slangensoort die een geschat gewicht kon bereiken van maarliefst 26 kilo. Het dier, dat Laophis crotaloide is gedoopt, leefde in tegenstelling tot de reuzen onder de moderne slangen niet in de hete en vochtige tropen, maar in relatief koele graslanden. De wetenschappers identificeerden de soort op basis van de wervelkolom van een slang die werd opgegraven nabij de Griekse stad Thessaloniki. Aan de hand van het fossiel stelden ze het gewicht en de lengte van het dier vast. De prehistorische slang kon drie tot vier meter lang worden. Daarmee is het dier een stukje korter dan de grootste gifslang die tegenwoordig op aarde rondkruipt, de imposante koningscobra. Deze slang kan soms een lengte van bijna zes meter bereiken. Maar de koningscobra is tegelijkertijd een vrij slanke soort die zelden zwaarder wordt dan een kilo of tien.

Lees ook:‘Langste slang ooit’ overleden
Lees ook:Nieuwe eendagsvlieg ontdekt in India
Lees ook:Fossiel van prehistorisch oerroofdier ontdekt in Brazilië
Lees ook:Fossiel van slang met vier pootjes ontdekt
Lees ook:Fossiel van prehistorische reuzenpinguïn gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.