Grootste viervleugelige dinosauriër ontdekt

Wetenschappers hebben in China het tot nu toe grootste fossiel aangetroffen van een dinosauriër met vier vleugels. De Changyuraptor yang had naast een set gewone vleugels ook meerdere lange veren aan zijn benen die vermoedelijk als een soort vleugels fungeerden. Ook de staart van het dier was bedekt met veren die maar liefst dertig centimeter lang waren, zo melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Communications. De dinosaurus kon waarschijnlijk niet vliegen, maar sprong vanuit bomen naar beneden en zweefde met behulp van zijn veren kleine stukjes door de lucht.

Lees ook:Intacte vleugels van vogels uit dinosaurustijdperk gevonden
Lees ook:Landingsplaats van prehistorische vliegenier ontdekt
Lees ook:Veren stellen uilen in staat om geruisloos te vliegen
Lees ook:Gevleugelde dinosauriër gevonden in China
Lees ook:Oudste geverderde dinosauriër ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.