Teken floreren dankzij zachte winter

Mensen die veel in de natuur zitten, kunnen zich waarschijnlijk opmaken voor een ware tekeninvasie in de zomer en in het voorjaar. De Limburgse tekendeskundige Bart Knols (In2Care Wageningen) denkt dat er door de hoge wintertemperaturen de komende maanden extreem veel teken gaan komen. Normaal overwinteren teken nu, maar door de zachte winter zijn ze nog steeds actief. In het voorjaar zullen de teken zo’n duizend eieren per exemplaar gaan afzetten. Tekenbeten kunnen leiden tot de ziekte van Lyme, een nare aandoening die onder meer het zenuwstelsel, de gewrichten en het hart kan aantasten. Dat wordt dus oppassen het komende veldseizoen, want de teken weten me sowieso doorgaans al goed te vinden als ik in de wat warmere maanden de vegetatie afstruin naar slangen en hagedissen.

Lees ook:Nu al tekenalarm
Lees ook:Tekenradar officieel gelanceerd
Lees ook:Aantal gemelde tekenbeten blijft toenemen
Lees ook:Teken komen er weer aan
Lees ook:Recordaantal teken gevangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.