Skelet van nieuwe vleesetende dinosauriër opgegraven in Utah

Amerikaanse paleontologen hebben in de staat Utah (waar sowieso al veel dinofossielen zijn gevonden) de fossiele resten van een tot nu toe onbekende dinosaurus ontdekt. De vleesetende Siats meekerorum leefde bijna honderd miljoen jaar geleden, woog ruim vier ton en was minstens een meter of tien lang. Het dier stond waarschijnlijk aan de top van de Noord-Amerikaanse voedselketen voordat de legendarische Tyrannosaurus rex op het wereldtoneel verscheen. Het skelet van de reusachtige dinosauriër werd in 2008 al ontdekt in de Cedar Mountain Formation in Utah, maar is pas recentelijk helemaal opgegraven en beschreven. Hoewel tien meter allesbehalve klein is, behoren de gevonden resten vermoedelijk toe aan een subadult dier. Een compleet volgroeide Siats meekerorum mat waarschijnlijk twaalf tot dertien meter.

Lees ook:Oudste voorouder van Tyrannosaurus ontdekt
Lees ook:Naturalis wil Tyrannosaurus naar Nederland halen
Lees ook:Opmerkelijk dinosaurusfossiel ontdekt in Marokko
Lees ook:Rechtszaak om dinosaurusskelet
Lees ook:Sporen van grote vleesetende dinosauriër ontdekt in Lesotho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.