Man vindt bot prehistorisch zeereptiel in tuin

Het komt niet zo vaak voor dat iemand in zijn eigen tuintje een bijzonder fossiel vindt, maar de in Tuddingham St. Martin woonachtige (vlakbij Ipswich) Brit John Lambert had dit fortuin wel. in 1997 stuitte hij in zijn tuin op een zeven kilo zwaar bot. Het fossiel belandde vervolgens in een tuinhuisje, met het idee er later naar te kijken. Het bot bleef echter lange tijd als vergeten object op de plank liggen, totdat Lambert het onlangs naar het Ipswich Museum bracht. Daar bleek dat het fossiel 250 miljoen jaar oud was en toebehoorde aan een lid van de onderorde der pliosauriërs, een groep zeereptielen die lange tijd de prehistorische oceanen domineerde. Voor zover bekend leefde het dier waaraan het bot toebehoorde nooit in de buurt van het huidige Engeland, wat de vondst natuurlijk des te opmerkelijker maakt. Lambert heeft het bot aan het museum geschonken.

Lees ook:Schedel van prehistorisch ‘zeemonster’ gevonden
Lees ook:Fossiel van onbekend zeereptiel ontdekt in Brits museum
Lees ook:Fossiel van onbekende prehistorische dolfijn ontdekt in museumcollectie
Lees ook:Walvisetende reuzenpotvis ontdekt
Lees ook:Zeereptielen waren vermoedelijk warmbloedig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.