Oudste fossielen van bloeiende planten ontdekt

Paleontologen hebben in Zwitserland de tot nu toe oudste fossielen van bloeiende planten ontdekt. Het gefossiliseerd stuifmeel van de aan varens en coniferen verwante planten is circa 240 miljoen jaar oud, ouder dan de eerste dinosauriërs dus. De bevindingen suggereren dat bloeiende planten ongeveer honderd miljoen jaar eerder zijn ontstaan dan tot nu toe wordt aangenomen. Wetenschappers gingen er lange tijd vanuit dat de eerste bloeiende planten opdoken in het landschap aan het begin van het Krijt, een geologisch tijdperk dat ongeveer 145 miljoen jaar geleden begon en circa 65 miljoen jaar terug ten einde liep.

Lees ook:Fossiel van prehistorische schildpad gevonden in Andesgebergte
Lees ook:Minihaaien leefden langer dan gedacht
Lees ook:Nederlandse wetenschappers vinden fossielen van oeroude motten en vlinders
Lees ook:Malaria bestond vermoedelijk al in dinosaurustijdperk
Lees ook:Resten van reuzendino gevonden in Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.