Oudste primatenresten geanalyseerd in China

Chinese wetenschappers hebben de resten van een 55 miljoen jaar oude primaat gevonden. Het diertje was niet veel groter dan een muis. Het skelet van Archicebus achilles werd in 2002 al ontdekt, maar het heeft maar liefst tien jaar gekost voordat de wetenschappers de leeftijd van de voorhistorische miniprimaat exact konden bepalen. Het zijn de oudste primatenresten die tot nu toe zijn gevonden. Het skelet van de prehistorische primaat werd in eerste instantie ontdekt door een boer. Hij trof de resten ten zuiden van de Yangtze-rivier aan. In de tijd van de primaat telde dit gebied verschillende meren die omringd werden door weelderige tropische bossen. Hoewel Archicebus achilles flink verschilt van de meeste hedendaagse primaten, hopen en denken paleontologen toch dat de resten van het diertje ons meer kunnen leren over de evolutie van apen en mensen.

Lees ook:Fossiel onbekende Diplodocus ontdekt in Zuid-Amerika
Lees ook:Skelet van nieuwe vleesetende dinosauriër opgegraven in Utah
Lees ook:Oudste voorouder van Tyrannosaurus ontdekt
Lees ook:Nieuwe zoogdiersoort ontdekt in Zuid-Amerika
Lees ook:Skelet zeldzame mammoetsoort ontdekt in Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.