Gigantische hooiwagen ontdekt in Laos

Wetenschappers hebben in Laos een enorme hooiwagen ontdekt. Het spinachtige dier heeft zestien centimeter lange poten en een pootspanwijdte van maar liefst 33 centimeter. Het geleedpotige dier werd ontdekt door de Duitse wetenschapper Peter Jäger van het Senckenberg Research Institute in Frankfurt am Main tijdens een onderzoeksreis naar het Aziatische land. Jäger was in Laos voor tv-opnames. Tussen de opnamen door ging hij in grotten op zoek naar spinnen en spinachtigen. Hoewel hooiwagens uiterlijk veel gelijkenissen vertonen met spinnen, hebben ze doorgaans slechts een paar ogen. Bovendien kunnen ze geen spindraden produceren, waardoor het scheppen van fraaie webben zoals dat van de spin op de nevenstaande foto onmogelijk is. Wel behoren zowel spinnen als hooiwagens tot de klasse der spinachtigen (Arachnida). Hoewel ik geen bijzondere passie voor deze diergroep heb, kunnen spinachtigen best interessant en mooi zijn en boezemen ook de grotere vertegenwoordigers van deze diergroep mij doorgaans niet al te veel angst in. Maar toch voel ik me comfortabeler met een flinke slang in mijn handen dan met een grote spin op mijn lichaam…

Lees ook:Primtieve spinnen uit Myanmar hadden een staartje
Lees ook:Eerste vegetarische spin ter wereld ontdekt
Lees ook:Ruim vijftig nieuwe spinnensoorten ontdekt op Australisch schiereiland
Lees ook:Bijzondere spin ontdekt in Noord-Amerika
Lees ook:Grootste webbouwende spin ter wereld ontdekt

2 reacties op “Gigantische hooiwagen ontdekt in Laos

 1. jan

  woef woewoef woe woef kajiet woef

    /   Beantwoorden  / 
  1. jan

   miauw mimiauuw

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.