Nieuwe plantenetende dinosoort ontdekt

Amerikaanse en Britse wetenschappers hebben een nieuwe dinosaurus ontdekt, de Brontomerus. De meest in het oog springende kenmerken van het dier waren zijn geweldige dijspieren. De dinosaurus werd gereconstrueerd op basis van beenderen die in de jaren negentig werden ontdekt in een steengroeve in de Amerikaanse staat Utah. “De beenderen zijn jarenlang ongeinspecteerd blijven liggen in een museum totdat wij ons erover bogen”, zegt Mike Taylor van het University College London, een van de auteurs van de studie. De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat de dinosaurus behoort tot de onderorde van de sauropoden, plantenetende viervoeters die tot de grootste dieren behoren die de wereld ooit hebben bevolkt. De Brontomerus zou het meest atletische lid geweest zijn van de onderorde der sauropoden, waartoe ook onder meer de bekende Brachiosaurus en de Diplodocus behoren. Volgens de onderzoekers kon de dinosaurus dankzij zijn stevige musculatuur stevige trappen uitdelen aan rivalen en predatoren.

Lees ook:Argentijnse dino is mogelijk grootste ooit
Lees ook:Grootste dinopootafdruk ter wereld gevonden
Lees ook:Lange nek van plantenetende reuzen stond overeind
Lees ook:Seismosaurus, de hagedis die de aarde deed trillen
Lees ook:Grootste dinobijtsporen ooit ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.