Koreaans bedrijf wil massaal honden gaan klonen

Het Zuid-Koreaanse biotechnologische bedrijf RNL Bio wil in een nieuwe vestiging duizend honden per jaar gaan klonen voor commerciële doeleinden. Verder is de onderneming tevens van plan om wolven te gaan klonen. Dat heeft Cho Seong-ryul, directeur van RNL Bio, vrijdag gezegd. Het bedrijf opent begin volgend jaar een nieuwe vestiging in Yongin, ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Bij het klonen van honden gaat de onderneming zich richten op gezelschapsdieren, maar ook op dieren die voor onder meer de medische wetenschap kunnen worden gebruikt. De honden zullen veelal op verzoek van baasjes gekloond gaan worden, de wolven vooral voor wetenschappelijke doeleinden. Vorig jaar meldden biotechnologen van RNL Bio al dat ze een hond hadden gekloond die bij mensen mogelijk kanker kan ontdekken. Op zich niet zo bijzonder, want dankzij zijn extreem scherpe neus kan vrijwel elke hond dit leren. De puppies kwamen van een zwarte labrador retriever , die speciaal was getraind om met haar scherpe neus kankercellen op te sporen.

Lees ook:Chinese wetenschappers klonen voor het eerst apen
Lees ook:Hond al veertigduizend jaar mensenvriend
Lees ook:Indiase wetenschappers klonen buffel
Lees ook:Steeds vaker kanker geconstateerd bij honden en katten
Lees ook:Hondenneus uitstekend hulpmiddel bij detectie gevaarlijke ziekten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.