Dinoskelet museum van Oxford niet bestand tegen de hitte

Het natuurhistorisch museum van Oxford University was verrukt over de restauratie van het 19de-eeuwse glazen dak dat een hoop extra licht op de museumvloer bracht. Maar nu blijkt dat naast het licht ook een vernietigende warmte en schadelijke uv-straling het gebouw binnendringen. Het skelet van een dinosauriër en allerlei opgezette dieren blijken bijvoorbeeld niet bestand te zijn tegen de tegen hitte en straling. Het museum gaat in allerijl een warmtewerende laag op het glas aanbrengen. Metingen wijzen namelijk uit dat de temperatuur bij zonneschijn gemakkelijk oploopt tot zo’n 44 graden. Er was omgerekend2,3 miljoen euro neergeteld voor de restauratie van het dak. Het museum komt niet onder de nieuwe aanpassing uit, want behalve met de aantasting van de kostbare collectie regent het ook klachten van bezoekers over de hitte.

Lees ook:Eikenprocessierups ontwikkelt zich in recordtempo
Lees ook:Groter risico op natuurbranden door ware en droge nazomer
Lees ook:Baardagamen worden dommer door opwarming aarde
Lees ook:Sterke temperatuurschommelingen gunstig voor amfibieënparasiet
Lees ook:2017 op een na warmste jaar sinds 1880

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.