China wil energievoorziening verduurzamen

Waar we van de Verenigde Staten na de verkiezing van industrievriend Donald Trump op het gebied van duurzaamheid en schone energie voorlopig weinig hoeven te verwachten, daar heeft China juist het voornemen uitgesproken om flink te investeren in duurzame energie. Door 340 miljard euro in schone energiebronnen te steken, wil de op een na grootste (en binnen afzienbare tijd grootste) economie ter wereld onder meer het smogprobleem in veel Chinese metropolen aanpakken. Het plan om ambitieuze klimaat- en energiedoelen te halen en de rol van vervuilende kolencentrales te verminderen is nog niet definitief, maar staat wel in een een ‘blauwdruk’ van de Nationale Energie Administratie (NEA) van het land. De Chinese overheid hoopt met de investering bovendien de eigen, snelgroeiende, industrie rondom duurzame energie een impuls te geven. Chinese bedrijven investeren de laatste tijd flink in zonne-energie, waterkrachtcentrales, kerncentrales en windmolenparken.

Lees ook:Indonesisch eiland volledig verduurzaamd
Lees ook:Neste Oil krijgt ‘award’ voor niet-duurzaam beleid
Lees ook:Onderzoek naar de zee als duurzame energiebron
Lees ook:Haaienbescherming faalt
Lees ook:Vooraanstaande wetenschappers bezorgd over toestand Great Barrier Reef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.