Greenpeace mag geen actie voeren tegen tanker Gazprom

Greenpeace mag een tanker met Noordpool-olie van Gazprom niet blokkeren of op een andere manier hinderen als die de Rotterdamse haven binnenvaart. Dat heeft de rechter in kort geding besloten. De rederij die voor de Russische energiegigant Gazprom de olie vervoert, was naar de rechter gestapt om het actieverbod af te dwingen. De bezwaren van Greenpeace tegen olieboringen op de Noordpool zijn al bekend en de milieu-organisatie heeft er al veel publiciteit mee gehaald. Dat weegt niet op tegen het belang van de rederij, zo luidt de redenering van de persrechter in Amsterdam. Greenpeace wilde de actie tegen de olietanker Michail Oeljanov voeren met de Arctic Sunrise. Dat Greenpeace-schip is nog maar net terug uit Rusland, waar het bijna een jaar lang aan de ketting heeft gelegen.

Lees ook:Greenpeace legt tankstations plat
Lees ook:Greenpeace in actie tegen megatrawlers
Lees ook:Nederlandse trekvogels gevolgd met gps-systeem
Lees ook:Tilburg wil dierenactivisten weren uit centrum
Lees ook:Indonesisch actiekamp Greenpeace in brand gestoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.