Groot aantal Indische grienden aangespoeld in West-Australië

Foto: Wikimedia Commons/publiek domein

Australische reddingswerkers zijn hard aan het werk om tientallen walvissen te redden die op de westkust van het land zijn gestrand. Het gaat om zo’n 150 Indische grienden (Globicephala macrorhynchus). Circa de helft van de gestrande dieren is inmiddels al overleden. De walvissen strandden in Hamelin Bay, een plek die zo’n 315 kilometer ten zuiden van Perth, de hoofdstad van de deelstaat West-Australië, ligt. Volgens de autoriteiten proberen reddingswerkers nog zo’n vijftig dieren op het strand en 25 in ondiep water terug naar zee te brengen. Het is niet ongewoon dat walvissen stranden op de kust. Het komt vaker voor wanneer de dieren migreren van de voedselrijke wateren in het Arctisch gebied naar de noordelijke warmere zeeën om hun jongen groot te brengen. Het aantal van 150 dieren is echter uitzonderlijk groot. Door de toegenomen intensiteit van de scheepvaart en het daarmee gepaard gaande lawaai, neemt het aantal strandingen van dolfijnen en walvissen de laatste decennia sowieso toe. De lokale bevolking en toeristen zijn gewaarschuwd om niet het water in te gaan, vooral omdat de dode walvissen haaien kunnen aantrekken.

Lees ook:Dodelijke haaienaanval vastgelegd op video
Lees ook:Economische activiteiten Noordpool slecht nieuws voor walvissen
Lees ook:Haaien en walvissen beschermd in Caribisch Nederland
Lees ook:Behoorlijk jaar voor Nederlandse ooievaars
Lees ook:Koala gered dankzij mond-op-mondbeademing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.