Bevroren ijsvogel krijgt plek in museumcollectie

Foto: Christoph van Ingen

Een ijsvogel die bevroren zit in het ijs, krijgt een plaats in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Directeur Kees Moeliker noemt de ”ijsvogel-in-ijs” op Twitter een prachtaanwinst. Kinderen vonden de vogel tijdens de afgelopen vorstperiode onder het ijs van een bevroren sloot in Oostzaan. Foto’s van het dode dier gingen de hele wereld over. Het Natuurhistorisch Museum heeft al een uitgebreide collectie van ‘dode dieren met een verhaal’. Denk bijvoorbeeld aan de zogenoemde Dominomus, die werd afgeschoten omdat hij een recordpoging met dominosteentjes in gevaar bracht, de Traumameeuw die aan zijn einde kwam door een botsing met een traumahelikopter en de ‘McFlurry-egel’, die met zijn kop vast was blijven zitten in een ijsbakje van McDonalds.

Lees ook:CERN-steenmarter wordt museumstuk
Lees ook:Poten van geroosterde blauwe reiger in museum
Lees ook:Weerter zwijnen verwerkt tot diermeel
Lees ook:Natuurhistorisch Museum Rotterdam exposeert steenmarter die stroomstoring veroorzaakte in Groningen
Lees ook:Dinoskelet museum van Oxford niet bestand tegen de hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.