Activisten Gaia filmen slechte leefomstandigheden van Vlaamse kippen

Foto: Gaia

Activisten van dierenrechtenorganisatie Gaia hebben in het geheim beelden gemaakt van ‘dieronterende’ leefomstandigheden van vleeskippen in zes grote pluimveehouderijen in Vlaanderen. Volgens de organisatie worden zelfs de minimale wettelijke normen voor dierenwelzijn niet nageleefd. Gaia beschuldigt supermarktketens van medeplichtigheid aan de misstanden. Omdat ze kippenvlees tegen ‘absurd lage prijzen’ aanbieden, werken ze volgens de organisatie mee aan georganiseerd dierenleed en industriële kippenuitbuiting op weerzinwekkend grote schaal. De beelden van creperende en kreupele kippen met zweren, blaren en wonden zijn gemaakt tussen oktober en december 2017. De gefilmde praktijken zouden representatief zijn voor de hele industrie. “De sector gebruikt een eindeloos doorgefokt kippenras – de plofkip – bedoeld om in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk vlees te produceren.” Het Belgische kwaliteitslabel Belplume is volgens Gaia dan ook een ‘lachertje’.

Lees ook:Veel varkensleed bij productie parmaham
Lees ook:Gaia onthult dierenleed in Brussels proefdierenlaboratorium
Lees ook:Alaskaanse ijsberen verliezen hun vacht
Lees ook:Zeldzame kat gefilmd in Maleisië
Lees ook:Misstanden bij Belgisch varkensslachthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.