Krokodillen duiken op in Australische stad na overstromingen

Het noorden van de Australische staat Queensland kampt met zware overstromingen als gevolg van dagenlange regenval. In sommige delen is in een week tijd meer dan 1000 milliliter water gevallen, melden Australische media. Behalve dat er in plaatsen als Ingham veel woningen onder water zijn komen te staan, zwerven er inmiddels ook krokodillen door de straten van de Australische stad. krokodillenonderzoeker Toby Millyard staan de reptielen er om bekend dat ze de vloed vaak gebruiken om naar andere gebieden te reizen om voedsel te zoeken. “Sommige krokodillen gebruiken de waterstromen om zich te verplaatsen. Het zijn best slimme dieren”, aldus Millyard. ”Toch is het vrij gemakkelijk om bij ze uit de buurt te blijven. Zolang je niet in het water of direct aan de waterrand staat, is er niets aan de hand.’’

Lees ook:Klimaatverandering brengt krokodillen vaker aan land
Lees ook:Australische meervallen eten muizen
Lees ook:Krokodillen kunnen in bomen klimmen
Lees ook:Spinnen kunnen surfen op water
Lees ook:Krokodillen hoeven kop nauwelijks te draaien dankzij speciale ogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.