Gestorven zwanen van Britse koningin Elizabeth hadden hoogstwaarschijnlijk vogelgriep

Zeven knobbelzwanen die toebehoren aan de Britse koningin Elizabeth zijn mogelijk gestorven door het vogelgriepvirus. Volgens The Sun stierven de zwanen aan de H5N6-variant, die zeer besmettelijk is, maar ongevaarlijk voor mensen. De zwanen maakten deel uit van een groep in Windsor, waar een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie is gelegen. Koningin Elizabeth is ’erg geschrokken’ door het overlijden van de zwanen meldt het Britse dagblad. De Britse autoriteiten doen onderzoek naar de uitbraak in Windsor en verwachten begin volgende week de testresultaten te hebben. Gevreesd wordt dat het virus zich verder verspreidt. Dit jaar zijn in Groot-Brittannië al 75 gevallen van vogelgriep ontdekt. Alle knobbelzwanen in openbare wateren in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de twaalfde eeuw het bezit van de regerende monarch, die eigenaar van meer dieren is. Volgens traditie zijn ook alle walvissen, bruinvissen en steuren binnen vijf kilometer van de Britse kust eigendom van de koningin.

Lees ook:Britse koninklijke zwaan geroosterd
Lees ook:Zwanen, eenden en meeuwen uit voorzorg gevangen in kader onderzoek vogelgriep
Lees ook:Nieuw vogelgriepvirus ontdekt bij pinguïns
Lees ook:Experts: ‘trekvogels makkelijke zondebok voor uitbraak vogelgriep’
Lees ook:Milde vorm van vogelgriep opgedoken in Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.