Eenzaamste vogel ter wereld sterft op Nieuw-Zeelands eiland

Foto: Al Wilson, Wikimedia Commons/CC BY-SA 2.5

Nigel ‘de eenzaamste vogel ter wereld’ is overleden. Hij legde het loodje naast de (betonnen) liefde van zijn leven, bij het liefdesnest dat hij voor haar bouwde. Jarenlang was Nigel de enige jan-van-gent  (Morus bassanus) op Mana Island, een steenklomp die even ten noorden van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington is gesitueerd. Tachtig betonnen nepvogels, die in 2012 op de kust zijn neergezet om een nieuwe kolonie jan-van-genten te lokken, vormden zijn enige gezelschap. Er werden zelfs systemen neergezet om de lokroep van jan-van-genten na te bootsen, terwijl vrijwilligers  jaarlijks jan-van-gentenpoep op de rotsen schilderden. Niets werkte echt; alleen Nigel verscheen in 2015. Hij kreeg een keer bezoek van een andere jan-van-gent, maar dat leidde niet tot een succesvolle broedpoging. Uiteindelijk bleef het dus bij de eenzame gevederde pionier. Nigel had geen hart van steen en werd verliefd op een van de betonnen lokvogels, zo schrijft de Daily Mail. Hij bouwde zelfs een liefdesnest voor zijn vermeende partner. Eind vorige maand stierf Nigel zoals hij leefde: tussen de betonnen nepvogels.

Lees ook:Eerste ravenjongen Noord-Brabant sinds negentig jaar
Lees ook:Reddingsactie voor Roemeense leeuw Dodo
Lees ook:Zeldzame hop broedt in Noord-Limburg
Lees ook:Direct succes voor broedende zeearenden
Lees ook:Raadselachtig dinofossiel gevonden op Madagaskar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.