Duitse ‘probleemwolf’ gedood

Voor de tweede keer is in Duitsland een zogenaamde ’probleemwolf’ doodgeschoten. Het ging om een dier in de deelstaat Saksen dat in december twee honden had doodgebeten en diverse keren ‘gevaarlijk’ dicht in de buurt van mensen was gekomen. De wolf is een streng beschermd dier in Duitsland, maar bij hoge uitzondering wordt toch toestemming gegeven om een dier af te maken. Dat gebeurt als er gevaar is voor de bevolking of als er grote economische schade dreigt. In april 2016 werd ook al een ‘probleemwolf’ gedood. Deze Kurti had in Nedersaksen de aandacht getrokken doordat hij mensen tot op enkele meters was genaderd en een aangelijnde hond had gebeten.

Lees ook:‘Te nieuwsgierige’ wolf afgeschoten in Duitsland
Lees ook:Probleemwolf roept weerstand op in Duitsland
Lees ook:Madagaskar kampt met sprinkhanenplaag
Lees ook:‘Nederlandse’ wolf doodgereden in Duitsland
Lees ook:Aangifte wegens afschieten wilde wisent in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.