Wolvin Naya niet verantwoordelijk voor dood van acht schapen

De uit Duitsland afkomstige wolvin Naya, die een tijdlang ongezien door Nederlands-Limburg trok en nu in België is neergestreken, is niet verantwoordelijk voor de dood van acht schapen op een boerderij in Ranst (provincie Antwerpen). Het dier was de laatste dagen niet in de buurt van Ranst en kan de schapen die daar zijn aangetroffen dus niet hebben doodgebeten. Dat blijkt uit de gps-gegevens van haar tracker, meldt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Naya vertoeft in de buurt van het militair domein van Leopoldsburg. De verdenking van de aanval viel op de wolvin omdat ze vorig weekend wel hoogstwaarschijnlijk twee schapen doodbeet op een boerderij in Meerhout, nog geen twintig kilometer verderop.

Lees ook:Wolvin liep wekenlang onopgemerkt door Nederland
Lees ook:Wolf duikt op in Vlaanderen
Lees ook:Nederlandse wolf mogelijk doodgereden in België
Lees ook:Groningse schapen doodgebeten door wolf
Lees ook:Sporen van lynx aangetroffen in provincie Luik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.