Fraaie ode aan Jane Goodall en haar opmerkelijke leven

Jane Goodall is een naam die in de loop der decennia vergroeid is geraakt met diepgravend natuuronderzoek en gepassioneerde natuurbescherming. De Britse toog in de jaren vijftig van de twintigste eeuw naar Tanzania om in opdracht van de vermaarde archeoloog en paleontoloog Louis Leakey onderzoek te doen naar wilde chimpansees. Zonder wetenschappelijke achtergrond, ontwikkelde Goodall zich in de loop der jaren tot een van de meest gerespecteerde primatologen en ethologen. Jane is een heel persoonlijk verslag van Goodalls leven in de Afrikaanse wildernis die veel van de valkuilen ontwijkt die van veel biografieën monotone vertellingen of verkapte hagiografieën maken. Ondersteund door mooie en authentieke beelden van Hugo van Lawick, vermaard natuurfilmer en ex-man van Goodall, groeit ‘Jane’ dan ook uit tot een boeiende levensreis, waarin we zien hoe een jonge avonturierster uiteindelijk uitgroeit tot een gerespecteerd wetenschapper en toegewijde moeder en echtgenote. De wetenschappelijke carrière van Goodall en de meer persoonlijke aspecten van haar levensverhaal smelten dan ook moeiteloos samen in een audiovisuele vertelling die het aanschouwen meer dan waard is. Op Cinemagazine vind je een uitgebreidere recensie van Jane

Lees ook:Chimpansee geboren in Dierenrijk Nuenen
Lees ook:Filmcollectie Hugo van Lawick verkrijgbaar via Universal
Lees ook:Chimpansee Michael Jackson wellicht jarenlang mishandeld
Lees ook:Chimpansees gebruiken seksspeeltjes
Lees ook:Sneeuw in recordtempo verdwenen op Groenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.